hello little preachers.

"Skepticism or scepticism is generally any questioning attitude towards knowledge, facts, or opinions/beliefs stated as facts, or doubt regarding claims that are taken for granted elsewhere"

taken from wikipedia. and i am sorry because i am not buying ur preaching/daa'wah. the source must be correct and trusted before i start to put my faith in it.

sorry, i dont take advice/daa'wah/preaching dengan sekadar share ayat, gambar, buh lagi atau video yang menginsafkan. cakaplah hati aku keras, cakaplah hati aku hitam. aku tau apa yang aku percaya. i am a believer. help me believe.

tak tahu jangan cakap. tak tahu jangan share. bukan tak tau terus nak sebar. itu bukan dakwah. itu membodohkan sesama umat via FB.

oh ya. tak kurang juga segelintir orang yang dah berubah ni menjengkelkan. konon2 nak catch up dengan event or apa2 yang berlaku, tapi nak kata jgn tinggal solat dan berlagak cool bila dia tanya dengan soalan "kau tak pegi ke", "aku tak g, semayang 5 waktu lagi banyak faedah". dan etc. perangai pendakwah mcm ni ke?

cmon man. dakwah dengan cara riak sebegitu rupa via FB? takkan sampai situ je boleh pegi?

1 comments:

Emma Amir said...

So Malaysian.