Selamat Hari Raya!

hi. i know, i know. i have been missing out. i am tryna to go on with my own life. to live another day, and to discover what does life have to offer for those who seek *REALL BEBB*

haha.

part yang meneruskan kehidupan tu ye. and yela, kena la keep on going kan. honestly, i have no problem to get back to the top of my game before. i mean, work-wise, social-wise, and mostly everything, cuma i cant stop tryna find the answers why, until i realized, sia-sia kot. the signs are already there. no point. and then i stop. and start enjoying my days.

and yeah, selamat hari raya. patutnya post this shit waktu kat rumah hari tu. tapi disebabkan aku sangat arrogant (tak bawa balik ps4, tak bawa balik laptop, tak bawa balik cica) so kinda terputus hubungan sekejap-sekejap dgn dunia luar. i think i cud do it, the life yg aku pernah lead before. but after almost 10 years masa berlalu. i dont think i can do it. hahahaha. but slowly over the week aku rasa cam nak pindah balik juga. if given the chance la. tenang kat kampung. everything is within my reach. maybe lead a low profile life. sebulan sekali turun kl jumpa kawan2. bawa diri. bela kucing dua ekor.

ok dah. toksah nak real sangat. heres whats been happening with my raya this year.




tadah, jersey saya dah siap akhirnya! prepare for this coming TI7 next august cey. kan dah cakap nak buat pubstop n shit. and seller ni dia takde team china, kalau ada dah beli IG punya jersey. quality - OK. selesa. cutting mmg nice. tak rasa my man boobies nak terpop out mcm jersey2 lain asdjkajdajsdasdjl.



bbq with the boys. back to the original 7, for the 8th year. mmg tradisi raya aku kat kampung dgn hommies kampung, malam raya kita orang akan buat bbq. so hangout. catching up with them. 



hi, meet paktam. 


haritu balik johor, ride sama dgn 2 brother ni. time ni kita orang benti rehat jap. paneh gila penat. and gambar ni is sangat lah #goals AF. miskin takleh!



raya family photo without abah, again for the 81237976123 year. tahun ni semua kale orange or peach whatver.



me and megan di pagi raya



malam-malam takde kawan nak ajak lepak, lepak la dgn wiwi dgn paktam dua ekor dari siang, sampai malam tengok TI SEA qualifier, pandai pula tu tengok. pastu bila orang sorak2 dia pon ngiau2 hahahaha bila tak layan nak gigit



sedihnya, ni je yang tinggal tahun ni yg dapat collect kat kampung. ma JG dawg. 4 orang je. last year kehadiran gila babi penuh. haha. since ada yg this year start beraya kampung bini. and guess what? epi dah ada baby boy la siot. epi ada baby boy is cam...ok buat aku tertanya what the fuck did i do with my life. even epi settled down and got himself a baby boy. and i said, i tried, twice. end of story


everyday is asam pedas day kalau balik batu pahat. ni dari kedai yang paling top kat batu pahat, asam pedas generation. member punya kedai. same taste throughout the years. ikan fresh. kuah tip top. nasi kukus aroma pandan yg sangatlah...gaddamn.


world famous mee racun tulang taman seri manja. i dont think this deserve any explanation isnt it? and guess what, belakang rumah ajerrr


ni, hidden jewels dalam batu pahat. hanya pure breed, truest batu-pahat people je tahu. kedai roti nan shuib, belakang post office. buka 6 pm sampai 12 am. the best foken nan evah. and kuah dia, gaddamn. kambing, kambing cincang, daging, daging cincang. and guess what? bubur ayam, mee goreng mamak dengan lontong goreng, boleh dapat 24/7 sini. takyah cerita ar sedap dia dia mcm mana. if any of you guys datang batu pahat, nan shuib is worth the visit.

okay. itulah sedikit sebanyak tentang raya saya tahun ni. oh ya, minggu depan 16/7 ada buat open house kecil-kecil untuk kawan-kawan. datanglah kalau free. and walaupun tak meriah or hype mana raya tahun ni, still boleh rasa the spirit of raya yg mana ramai kata diorang tak rasa raya best la apa la. i had my fair share of fun. raya is best!

till next post, ja!