PSP wajar atau tidak?

PSP,telah menjadi hit remaja masa kini.Wajarkah aku spend duit terhadapnye? Bajet 2008 (June-Dis) aku telah menjelma menjadi begini selepas laptop,modem serta router aku di sambar kilat tempoh hari)

Western Digital SATA 30" HDD 500 GB/1TB = RM 350/500 (pelis 500 GB yg ade skarang ni pon da penuh,ia essential sebagai seorang mat piracy tuk torrent serta meng-megauploadkan segala2 yg ada di dalam dunia piracy)

Penambahan 2 GB ram kepade 1.5 GB high performance ram speednye agak biase.DDR2 = RM 130++ untuk high performance dan RM 110 untuk ram yg biase.Hanya beza RM 20 dan juga performance.Bagaimanakah harus aku memilih?

Sebijik lagi external HDD yg bersaiz 160 GB.Untuk di bawa kemana2.Mungkin boleh di cucuk di mane serta meng-copy apa jua intan berlian di dalam pc sesiapa sahaja? RM 190.

Menjual Samsung Flat Screen aku yg 17" ni RM 500 dan trade in kepade samsung Flat Screen 22" ? adekah aku tamak umpama syaitan? Hanya perlu trade in dan tambah RM 400 tuk 22" tersebut.Kepuasan,bak kate perliyss "mutu,gaya,keunggulan" ye ke rokok tu? bukan dunhill ke? maaf aku bukan perokok.

Oh henpon baru.Aku maukan sony erikson T_T cybershot 5 megapix itu.Rm 670 kerana di kedai kawanku ade menjual.Tetapi kalau berfikir berdasarkan bole menelepon/msg Nokia 1110 pon boleh.Hanye RM 98 XD.Dan kalau beli cybershot tu maka tak perlulah aku beli Digital Cam memandangkan SLR ni pon aku jarang pakai.LOLOL.

Casing baru tuk pc.Casing ni aku benci tgk.Baru pakai 3 bulan.Rase mcm nak buang je.Benci ahh.Nak amek icute kipas besau RM 200 -.-

Pemain MP3.Kerane pemain mp3 aku sudah di makan mesen basuh.Terima kaseh kerana membasuh seluarku tanpe bertanye/memeriksa bende yg di dalam poket.I can do my own laundry thank you mak -.-.Pilihan hati Apple Ipod Shuffle Pink/Silver 1 GB/16 GB = RM 180/RM 300.Beza sebanyak RM 120 dan 15 GB.Tetapi pade logic akalnye 16 GB lagu gile hape? nak mampos?

Dan selepas itu,di hasut atufah dan shapik utk membeli PSP kerana mereka mengatekan aku tidak lagi LEGEND jikalau aku tak ade PSP dan bermain monster hunter PORTABLE G dgn mereka.Tidak lengkap sebagai seorang master jika ketinggalan game ni.Cis.Celaka sungguh kalian.PSP METAL GEAR SOLID LIMITED EDITION 4 GB + 4 GB RM 800.Kimak kalau nak beli baik beli yg ni.Sbb yg biase + PSP pack pon RM 700.Beza seratus je.Grrrrrr

Aku amat teliti dgn bende2 sebegini.Tidak seperti seorang wanita yg maukan penampilian yg cantik,ceria serta vogue di hadapan jantan2 buaya dan kawan2 pempuan.Tetapi di rumah mereka sanggup berpakaian kain batik,seluar pendek separuh koyak serta singlet bagaikan tidak cukup kain kerana mengutuk diri,berlapa serta meyimpan wang tuk kelihatan cantik.Kasihan.Gyahaha.

Ah sudah la.Abahku memberi RM 600 for the moment dan aku berpendapat bahawa HDD dan ram adelah sangat penting untuk waktu sekarang ini kerana aku sibuk mendownload stock2 cerita tuk di habiskan pada musim sem depan.Dan selebihnya akan di fikirkan ape bile Pembaziran Terhadap Premis Tertentu NOW (PTPTN) masuk.Haha.Aw aku maukan psp sangat2 T_Tcaption : babi,aku hanye mampu bermain n-gage je.ketika ini aku sedang di saiko hebat shapik dan attufah.binatang kalian.

0 comments: